MESAJE ALARMANTE /// Medici de la Spitalul Republican: Lucrăm fără MĂȘTI, fără MĂNUȘI și DORMIM în spital. Amenință că NU VOR VENI LA LUCRU

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Medicii și asistentele medicale de la Spitalul Clinic Republican nu mai pot tăcea și au povestit în ce condiții sunt nevoiți să trateze pacienții infectați de COVID-19.

Aceștia au discutat cu jurnalista și fostul ofițer de presă la SCR, Sabina Roibu, care a făcut publice conversațiile, însă a ținut să păstreze anonimatul persoanelor, transmite Știri.md.

Din mesajele publicate, ne dăm seama că personalul medical lucrează fără mănuși și măști, iar soluțiile dezinfectante erau cumpărate de fostul director al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru.

Totodată, unii dintre ei povestesc că vor renunța să mai vină la lucru dacă în continuare nu vor fi asigurați corespunzător. Le e frică, au părinți şi copii.

De asemenea, o angajată spune că nu se duce acasă pentru că are 3 copii, iar de teama să nu-i îmbolnăvească, ea este nevoită să doarmă în spital, în propriul ei cabinet.

Într-un alt mesaj, un medic povestește că bolnavii de coronavirus sunt internați la etajul 14 al Spitalului Republican, dar sunt duși pe holurile instituției medicale fără niciun fel de protecție.

Știri.md amintește că directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis de Ion Chicu ieri, 24 martie.

Sursă

Scroll to Top