Trasportul public în Chișinău va fi gratuit până pe 10 aprilie

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Călătoriile cu transportul public municipal, troleibuze și autobuze, vor fi gratuite până pe 10 aprilie 2020.

O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 25 martie, de Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău,

Potrivit Primăriei Chișinău, măsura a fost luată pentru o perioadă de 15 zile, după ce taxatorii au fost chemați să nu mai iasă la muncă, drept măsură pentru prevenirea infectării prin COVID-19.

Activitatea troleibuzelor și autobuzelor de linie fără taxatori are drept scop minimizarea contactului dintre cei care eliberează bilete de călătorie și pasageri și, respectiv, stoparea infectării cu virusul de tip nou.  

Totodată, programul de activitate al transportului public din Capitală continuă să fie organizat în regim restricționat: între orele 05:30-10:00 dimineața și între orele 16:00 – 20:00, seara.

Ulterior, municipalitatea va prezenta Comisiei naționale pentru situații excepționale informația despre pierderile suportate timp de 15 zile, în urma transportării gratuite a călătorilor, cu solicitarea ca aceste cheltuieli să fie compensate din sursele Fondului de Rezervă al Guvernului.

Sursa

Scroll to Top