COVID-19 în Moldova: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

La ora actuală, în R. Moldova avem 67 de persoane, infectate cu COVID-19, care sunt internate în stare gravă, 209 în stare medie și 243 în stare satisfăcătoare.

Astfel, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a ținut să menționeze că, în prezent, se conturează trei teritorii de risc: municipiul Chișinău, care înglobează 39% din toate cazurile din țară, Ștefan Vodă cu 14% și Soroca cu12%. 

Totodată, potrivit lui Furtună, se conturează și două categorii de risc conform vârstei. 

„Categoria de vârstă 50-60 de ani înglobează circa o pătrime din numărul total de cazuri, iar cei de peste 60 de ani – 29% din numărul total de cazuri. Populația de o vârstă înaintată este cu risc expus de infectare și de consecințe. Decesele, din păcate, sunt înregistrate la populația care are o vârstă”, a declarat directorul ANSP.

De asemenea, în cadrul briefingului, Dumbrăveanu a anunțat că în R. Moldova s-a înregistrat încă un deces, iar o persoană a fost tratată și este gata pentru a fi externată.

Precizăm că actualmente în R. Moldova avem înregistrate 591 de cazuri confirmare cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent,în Republica Moldova au fost înregistratedeja 10 decese din cauza COVID-19, iar 28 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Sursa

Scroll to Top