COVID-19 în Moldova: Maternitatea din Soroca şi-a oprit activitatea

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Maternitatea din Soroca și-a întrerupt de vineri, 3 aprilie, activitatea, iar femeile din localitate vor putea naşte la Florești sau Chișinău.

„La noi situația nu este tare bună fiindcă trei medici stau acasă în carantină, iar medicul care este astăzi de serviciu și-a făcut roentgenografia și are pneumonie. Așteptăm săptămâna viitoare să facem toți testele. Toate mamele și copiii au fost externați, nu mai este nimeni la maternitate. Sperăm să fie bine”, a afirmat Aliona Vovc, asistenta medicală superioară a maternităţii, pentru Observatorul de Nord. 

„Maternitatea din Florești a dat acordul să primească femeile din Soroca, iar cele care sunt cu suspecție de infectare vor naște la Maternitatea nr. 2 din Chișinău. De la noi din secție până acum nu a fost testat nimeni, însă astăzi două dintre colaboratoarele noastre este posibil să fie testate și internate. Eu sunt în carantină de alaltăieri, fiindcă soția mea care este medic anesteziolog, a fost depistată cu Covid-19”, a explicat  Igor Babără, şeful Maternităţii din Soroca, citat de observatorul.md.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat vineri dimineaţă că Spitalul raional din Soroca rămâne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății.

Conform datelor actualizate de minister pe 3 aprilie, în Soroca sunt 71 de infectaţi cu Covid-19. De asemenea, în localitate sunt înregistrate două cazuri recuperate şi 611 persoane aflate sub supraveghere medicală.

Sursa

Scroll to Top