Lucrări la Memorialul Eternitate: Oamenii, impuși să lucreze pe COVID-19

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Ex-ministrul Sănătății Ala Nemerenco se arată revoltată după ce câțiva muncitori au fost surprinși la Ștefan Vodă cosind iarba, fiind îmbrăcați cu costume ce oferă nivel înalt de protecție.

Aceasta susține că nu poate înțelege din ce motiv muncitorii au fost echipați astfel, știind că actualmente în țară mulți medici duc lipsă de aceste echipamente

„Nu știu cum să comentez această poză. Dar mă gândesc – în câte raioane medicii din spitale nu au avut și nu au aceste costume-combinezon de protecție, consultând pacienți cu tuse, febră? Sau câți medici de familie dispun de așa echipamente atunci când trebuie să meargă în focare?”, se întreabă Nemerenco. 

Potrivit ex-ministrei, actualmente personalul medical din raioane nu este echipat corespunzător, aceștia purtând doar un halat de unică folosință, mască simplă și două perechi de mănuși. 

„Prim-ministrul permanent ne subliniază că nu este necesar echipament de protecție înaltă pentru toate nivelurile de asistență medicală. Și ei știu pe cine și cu ce să doteze corespunzător. 

Sper că cunoaște Dumnealui că setul de protecție al unui medic din raion care îl utilizează astăzi în cazul pacienților cu suspecție COVID19 conține un halat simplu de unică folosință, mască tot simplă chirurgicală, bonetă și 2 perechi de mănuși.

Dar pentru cositul ierbii de pe marginea drumului costume de protecție, și încă cu nivel de protecție înaltă, sunt?

A trebuit să vină coronavirusul peste noi să scoată la lumină tot ce nu am fi văzut nici zeci de ani sub lupă microscopică…”, a conchis Ala Nemerenco.

Precizăm că, actualmente, în R. Moldova avem înregistrate 591 de cazuri confirmare cu COVID-19.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Sursa

Scroll to Top