Încă un sat, focar de COVID-19: O femeie a mers la rude de Paște

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Potrivit primarul localității, totul ar fi pornit după ce o femeie nu a respectat recomandările autorităților și, de Paște, ar fi venit în vizită la rude, în satul Sculeni.

Vasile Casian, primarul satului Sculeni a comunicat că femeia care a venit în vizită este stabilită în raionul Fălești.

Totodată, acesta a mai spus că Centrul Medicină de Familie din localitate a fost plasat în carantină din motiv că „nu a fost în stare să monitorizeze situația privind infectarea cu noul coronavirus”.

„La momentul de față sunt cinci persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Bănuim că virusul a fost adus de o femeie din Fălești care era infectată.

S-au întâlnit câteva surori și au sărbătorit Paștele împreună. Femeia de la Fălești, pe data de 2 mai a primit rezultatul la testul la COVID – 19 care era pozitiv. Celelalte femei sunt toate infectate.

Acum sunt aproximativ 60 de persoane în autoizolare, printre care și vecinii familiei. Încă nu a fost luată decizia ca satul să fie plasat în carantină, trebuie să fie un anumit procent din populație infectat.

Din motiv că Centrul Medicină de Familie din localitate nu a fost în stare să monitorizeze situația privind coronavirusul – acesta a fost plasat în carantină. Toți medicii se află în autoizolare”, a comunicat Vasile Casian.

Contactat de Ziarul de Gardă, Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, a spus că, în total, în raionul Ungheni, sunt 27 de persoane confirmate cu noul coronavirus

„Din acești 27, 17 sunt deja tratați. Respectiv, 11 încă urmează tratamentul corespunzător. Din datele pe care le avem – 8 persoane sunt internate în spitalul din raionul Ungheni și 3 persoane se află internate în spitalele din Chișinău.

Ultimele persoane care au fost confirmate pozitiv cu noul virus sunt din satul Sculeni. Toate persoanele infectate sunt femei, acestea s-au infectat de la o rudă din raionul Fălești. Persoane decedate din raionul nostru nu s-au înregistrat”, a precizat Alexandru Cornei.

Sursa

Scroll to Top