Parohul unei biserici din Capitală, decorat cu Ordinul de Onoare

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Preotul a fost decorat pentru „merite în opera de renaștere spirituală și morală a societății, contribuție la promovarea valorilor”

La eveniment a participat și Prima Doamnă, Galina Dodon, dar și fiul cel mai muc al președintelui.

„Astăzi, împreună cu soția Galina și mezinul Nicușor, am vizitat biserica „Sfiântul Mare Mucenic Gheorghe” din Chișinău.

L-am felicitat pe parohul bisericii, protoiereul Nicolae Florinschii cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la naștere și 30 de ani de slujire arhierească, urându-i multă sănătate şi ajutorul Domnului în activitățile sale. Cu această ocazie și pentru merite în opera de renaștere spirituală și morală a societății, contribuție la promovarea valorilor și la menținerea patrimoniului duhovnicesc, am conferit protoiereului Nicolae Florinschii „Ordinul de Onoare”.

De asemenea, i-am felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc al bisericii, Sfiântul Mare Mucenic Gheorghe, care a fost sărbătorit recent.

Mi-am exprimat speranţa că şi în continuare, parohia „Sfiântul Gheorghe” va rămiâne un centru spiritual de referinţă pentru educarea credincioșilor în spiritul valorilor creştine.

Amintesc, că începiând de astăzi, sunt permise oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase, cu desfăşurarea exclusiv în aer liber și respectarea obligatorie a tuturor cerinţelor sanitar-epidemiologice”.

Sursa

Scroll to Top