Aprobat: Cum va fi structurat anul școlar 2020-2021

PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Conform structurii anului de studii 2020-2021 aprobat, elevii vor avea o vacanță de toamnă de nouă zile, în perioada 24 octombrie – 1 noiembrie; vacanţa intersemestrială (de iarnă) în perioada 25 decembrie – 10 ianuarie; vacanța de primăvară în perioada 5 – 8 martie și vacanța de Paști, în perioada 1 – 10 mai.

Elevii claselor I-VIII și X-XI vor avea vacanță de vară în perioada 1 iunie – 31 august.

Pentru elevii claselor absolvente, IX și a XII, situația școlară se va încheia până la 24 mai.

Din 1 septembrie va fi implementată disciplina reconceptualizată „Educație pentru societate” în ciclul gimnazial în clasele  V-VII și în clasele X-XII ale ciclului liceal.

Va continua studierea modulului obligatoriu „Educație digitală” în clasa III, prevăzut pentru 15 ore în cadrul disciplinei școlare „Educație tehnologică” și va fi predat, de regulă, de către învățător.

De asemenea, va continua studierea modulului „Robotică”, în clasa IV, predat, de regulă, de către învățător în cadrul disciplinei școlare „Educație tehnologică” și selectat la decizia instituției de învățământ care dispune de dotare cu roboți.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că oferta educațională a Planului-cadru de învățământ va fi extinsă cu discipline opționale noi. În acest sens, în baza cererii elevilor, se va aproba de către Consiliul profesoral al instituției nu mai târziu de 20 septembrie, anul 2020, disciplinele opționale care vor fi studiate de către elevi în anul de studii 2020-2021.

Sursa

Scroll to Top