Prețul pentru energia electrică livrată de Energocom a fost micșorat


PRIMEȘTE ACTUALIZĂRILE DIRECT ÎN VIBER SAU TELEGRAM

Potrivit ANRE, factorii principali care au determinat ajustările sunt reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 1,16 lei/kWh sau cu 43 bani/kWh mai puțin decât tariful aplicat în anul 2019.

De asemenea, este vorba despre  reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la SA „CET Nord” în cuantum de 1,62 lei/kWh. Este menționată și considerarea devierilor tarifare pozitive estimate pentru perioada anului 2019 de către „Energocom”, în valoare de 6,65 milioane de lei.

„Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, furnizează pe piaţa angro de energie electrică energia produsă de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie, precum şi energie electrică produsă de centralele electrice de termoficare urbane.

„Cantitatea totală de energie electrică furnizată de S.A. „Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, reprezintă mai puțin de 20% din totalul energiei electrice tranzacționate pe piața angro de energie electrică. Prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică este doar una din componentele în baza cărora este calculat prețul la care energia este livrată consumatorilor finali, și influențează neesențial cuantumul acestuia”, mai informează ANRE.

Sursa

Scroll to Top